Tämä oli synttäri yllätys minulle. Minun mies leipoi kakun
ja täytyy sanoa että oli tosi hyvää.
Suklaasaksanpähkinä kakku
Pohja:
150 g tummaa suklaata
4 rkl vahvaa kahvia
175 g voita
175 g sokeria
5 kananmunaa
100 g saksanpähkinöitä
100 g erikoisjauhoa
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
100 g daim suklaata
50 g voita
3 rkl vahvaa kahvia
4 rkl kuohukermaa
50 g tomusokeria
50 g paahdettu saksanpähkinöitä
Aloitetaan täytteistä. Laita suklaa, voi, kahvi, ja kerma
kattilaan. Kuumenna varovasti kunnes se on liuennut ja sulanut yhteen. Ota pois
hellalta, lisää tomusokeria ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä ja laita
jääkaappiin jäähtymään pariksi tunniksi.
Sitten on pohjan vuoro. sulata suklaa vesihauteessa, ja
lisää kahvi sekaan ja sekoita, sitten anna vähän jäähtyä. Vatkaa pehmeäksi voi
ja sokeri. Lisää kananmunat yksi kerrallaan kunnes ne on sekoittunut taikinaan.
Älä huolehdi jos taikina näyttää että voi erottuu se ei vaikuta lopputulokseen.
Lisää suklaa-kahviseos ja saksanpähkinat. Siiviloi jauhot ja leivinjauhe
taikinaan pienissä erissä ja sekoita varovasti käsin. Vuoraa irtopohjavuoan (
20cm) pohja ja reunat leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 45-55
minuuttia alatasolla
180 asteessa. Anna jäähtyä ja sen jälkeen ota pois vuoasta.
halkaise pohja keskeltä ja laita puolet täytteestä ja ripottele osa
paahdetuista pähkinöistä, laita toinen puoli pohjasta ja loput täytteet päälle
ja ripottele loput pähkinät. Anna kakun
maustua pari tuntia jääkaapissa.
No comments:
Post a Comment