Monday, 9 October 2017

Suklaasaksanpähkinä kakku





Tämä oli synttäri yllätys minulle. Minun mies leipoi kakun ja täytyy sanoa että oli tosi hyvää.

Suklaasaksanpähkinä kakku

Pohja:
150 g tummaa suklaata
4 rkl vahvaa kahvia
175 g voita
175 g sokeria
5 kananmunaa
100 g saksanpähkinöitä
100 g erikoisjauhoa
1 tl leivinjauhetta
 Täyte:
100 g daim suklaata
50 g voita
3 rkl vahvaa kahvia
4 rkl kuohukermaa
50 g tomusokeria
50 g paahdettu saksanpähkinöitä
Aloitetaan täytteistä. Laita suklaa, voi, kahvi, ja kerma kattilaan. Kuumenna varovasti kunnes se on liuennut ja sulanut yhteen. Ota pois hellalta, lisää tomusokeria ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin jäähtymään pariksi tunniksi.
Sitten on pohjan vuoro. sulata suklaa vesihauteessa, ja lisää kahvi sekaan ja sekoita, sitten anna vähän jäähtyä. Vatkaa pehmeäksi voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksi kerrallaan kunnes ne on sekoittunut taikinaan. Älä huolehdi jos taikina näyttää että voi erottuu se ei vaikuta lopputulokseen. Lisää suklaa-kahviseos ja saksanpähkinat. Siiviloi jauhot ja leivinjauhe taikinaan pienissä erissä ja sekoita varovasti käsin. Vuoraa irtopohjavuoan ( 20cm) pohja ja reunat leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 45-55 minuuttia alatasolla
180 asteessa. Anna jäähtyä ja sen jälkeen ota pois vuoasta. halkaise pohja keskeltä ja laita puolet täytteestä ja ripottele osa paahdetuista pähkinöistä, laita toinen puoli pohjasta ja loput täytteet päälle ja ripottele loput pähkinät. Anna kakun  maustua pari tuntia jääkaapissa.



No comments:

Post a Comment

Лазаня

Рецепти за лазаня много и тази е моята. Обичам да експериментирам и в червения сос обикновено изпразвам хладилника. Зеленчуци добавям сп...