Tacopiirakka (pellillinen)
Pohja:
150 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl suola
2 tl leivinjauhe
1 dl maitoa
Täyte:
800 g jauhelihaa
300 g pekonisuikaletta
2 sipulia
2 dl vettä
2 ps tacomaustetta
8 rl tomaattipyrettä
1½ punainen paprika
2 prk creme fraichea (200g)
suola (tarvittaessa)
Päälle:
400 g juustoraastetta
Valmistusohje
Sekoita kulhossa kuivat aineet. Lisää margariini ja nypi sekaan. Viimeksi laita maitoa ja vaivaa pari minuttia. Kaulitse taikina leivinpaperin pohjalle ja reunoille.Esipaista pohjaa 200-asteessa n.15 min.
Päälle:
400 g juustoraastetta
Valmistusohje
Sekoita kulhossa kuivat aineet. Lisää margariini ja nypi sekaan. Viimeksi laita maitoa ja vaivaa pari minuttia. Kaulitse taikina leivinpaperin pohjalle ja reunoille.Esipaista pohjaa 200-asteessa n.15 min.
Ruskista jauheliha ja pekonit. Lisää sipuli ja paprika ja paista kypsäksi. Lisää vesi, tacomausteet ja tomaattipyre.Viimeisenä creme fraiche.Levitä täyte pohjan päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Jatka paitamista uunissa n. 20 min. tai kunnes piirakka saa sopivasti väriä.
No comments:
Post a Comment