Tällä kakulla herkuteltiin viime viikonloppuna ja oli kyllä
hyvää! Kinuski valuu ihanasti leikattaessa kakkua, minulla jäi vähän liian
lähelle reunaa ja oli valunu kakun ulko puolelle, mutta voin sanoa että näytti
vähän niin kuin olis tarkoituksella tehty :) Tämän kakun kanssa voisi sopia
tuoreita mansikoita, vadelmia, puolukoita tai banaania. Ohje on alunperin
löytynyt Suklaapossu - blogista. Vähän muuttelin ja tässä on ohje miten minä
tein kakun.
Kinuskijuustokakku
n. 22 cm irtopohjavuokaan
Pohja:
1 pötkö (175g) Rainbown tummia täytekeksejä tai
Domino-keksejä
50 g voita
Täyte:
3 d vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
200 g vaniljarahkaa
1 tlk (398g) valmiiksi keitettyä kondensoitua maitoa
4 liivatelehteä
3 rkl vettä
Päälle:
2 dl Vispikermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 pötkö (175g g) Rainbown tummia täytekeksejä tai
Domino-keksejä
Tee pohja. Peitä irtopohjavuoan (halk. noin 22 cm) pohjalle
ja reunoille leivinpaperi. Murskaa keksit muruksi. Sulata voi ja sekoita
keksimurujen sekaan. Levitä seos vuoan pohjalle ja painele tasaiseksi. Laita
jääkaappiin jähmettymään.
Tee täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma. Sekoita keskenään tuorejuusto, vaniljarahka, n. 2 dl
kinuskiksi keitetystä kondensoidusta maidosta ja kermavaahto.Kiehauta vesi
kattilassa ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatteet. Kaada liivate
täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lämmitä loput kinuskista
mikrossa n. 20-30 sekuntia, kunnes se hieman pehmenee. Kaada kinuski vaikkapa
pakastepussiin ja leikkaa pussin kulmaan n. 1 cm reikä. Lusikoi varovasti
täytteestä noin puolet keksipohjan päälle. Pursota kinuski nauhana täytteen
päälle. Lusikoi varovasti loput täytteestä kinuskirinkulan päälle. Tasoita
pinta ja laita kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Irrota kakku vuoasta. Koristele hieman ennen tarjoilua kermavaahdolla, keksit
murskaamalla ja puolikkailla.
No comments:
Post a Comment