Monday, 9 October 2017

Kinuskijuustokakku






Tällä kakulla herkuteltiin viime viikonloppuna ja oli kyllä hyvää! Kinuski valuu ihanasti leikattaessa kakkua, minulla jäi vähän liian lähelle reunaa ja oli valunu kakun ulko puolelle, mutta voin sanoa että näytti vähän niin kuin olis tarkoituksella tehty :) Tämän kakun kanssa voisi sopia tuoreita mansikoita, vadelmia, puolukoita tai banaania. Ohje on alunperin löytynyt Suklaapossu - blogista. Vähän muuttelin ja tässä on ohje miten minä tein kakun.

Kinuskijuustokakku

n. 22 cm irtopohjavuokaan
Pohja:
1 pötkö (175g) Rainbown tummia täytekeksejä tai Domino-keksejä
50 g voita
Täyte:
3 d vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
200 g vaniljarahkaa
1 tlk (398g) valmiiksi keitettyä kondensoitua maitoa
4 liivatelehteä
3 rkl vettä
Päälle:
2 dl Vispikermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 pötkö (175g g) Rainbown tummia täytekeksejä tai Domino-keksejä

Tee pohja. Peitä irtopohjavuoan (halk. noin 22 cm) pohjalle ja reunoille leivinpaperi. Murskaa keksit muruksi. Sulata voi ja sekoita keksimurujen sekaan. Levitä seos vuoan pohjalle ja painele tasaiseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään.
Tee täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma. Sekoita keskenään tuorejuusto, vaniljarahka, n. 2 dl kinuskiksi keitetystä kondensoidusta maidosta ja kermavaahto.Kiehauta vesi kattilassa ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatteet. Kaada liivate täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lämmitä loput kinuskista mikrossa n. 20-30 sekuntia, kunnes se hieman pehmenee. Kaada kinuski vaikkapa pakastepussiin ja leikkaa pussin kulmaan n. 1 cm reikä. Lusikoi varovasti täytteestä noin puolet keksipohjan päälle. Pursota kinuski nauhana täytteen päälle. Lusikoi varovasti loput täytteestä kinuskirinkulan päälle. Tasoita pinta ja laita kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Irrota kakku vuoasta. Koristele hieman ennen tarjoilua kermavaahdolla, keksit murskaamalla ja puolikkailla.







No comments:

Post a Comment

Лазаня

Рецепти за лазаня много и тази е моята. Обичам да експериментирам и в червения сос обикновено изпразвам хладилника. Зеленчуци добавям сп...