Пържолiтe и чесновото масло са родени едни за други, или поне според мен. Пържолите може да приготвите на грил, но посред зима стават и на тиган. По принцип чесновото масло се препоръчва за телешкo месо, но и със свинско става невероятно вкусно, а и е по- по джоба ни😉.
Свински пържоли с чесново масло
800/900 гр. свински пържоли
Марината:
100 мл. олио
50 мл. винен оцет или балсамико
2 с.л. горчица
2 с.л. соев сос
1 ч.л. мед
4-5 скилидки счукан чесън
Чесново масло:
75 гр. масло (меко)
2-3 скилидки счукан чесън
2-3 с.л. магданоз нарязан на ситно
щипка сол
Начукайте свинските пържоли. Направете маринатата, като разбъркате олиото, оцета, горчицата, соевия сос, меда и чесъна. Залейте пържолите с маринатата, покрийте ги с стреч фолио и ги оставете за най-малко два часа, може и за през ноща в хладилника.
Извадете пържолите от хладилника около половин час преди да ги изпечете. Изпечете на грил или тиган от двете страни до готовност. Сервирайте горещи с резен чесново масло и гарнитура от картофи със сметана на фурна.
No comments:
Post a Comment