Sunday, 12 April 2020

Тако дип


Когато искате да се насладите на хубав филм и ви се ще да си похапнете нещо различно, опитайте това. Няма да съжалявате, обещавам. За първи път опитах дипа преди няколко години, когато бях на гости на една приятелка. Любители сме на мексиканската кухня и от тогава се наслаждаваме на дипа често. Надявам се и на вас да ви хареса.

Тако дип



Необходими продукти:
400 гр. кайма по избор
1-2 глави лук
2-3 скилидки чесън
1 червена чушка
1 пакетче тако подправка
400 гр. консерва от домати
100 гр. царевица от консерва
200 гр. крема сирене (Philadelphia)
150 гр. заквасена сметана
200 гр. настърган кашкавал

Начин на приготвяне:
Нарежете лука, чушката и чесъна на ситно. Запържете каймата. Добавете лука, чушката и чесъна и продължете запържването докато лука стане прозрачен. Добавете водата, тако подправката и доматите. Оставете да къкри за около 10 минути. Накрая добавете царевицата. Може да добавите също червен боб от консерва  и ако обичате по-пикантна храна може да прибавите също халапеньо, чили или чаена лъжичка табаско. Разбъркайте крема сиренето и сметаната и ги разтелете на дъното на тавата. Върху бялата смес разпределете сместа с каймата и накрая поръсете с настърган кашкавал. Печете в предварително загрята фурна на 225°С за около 5-10 минути или докато кашкавала е с приятна златиста коричка. Насладете се на дипа с царевичен чипс.









No comments:

Post a Comment

Лазаня

Рецепти за лазаня много и тази е моята. Обичам да експериментирам и в червения сос обикновено изпразвам хладилника. Зеленчуци добавям сп...