Рецепти за кюфтета милион. Това е рецептата по която аз ги приготвям. Спомен от къде е нямам, най-вероятно от майка ми. Тези кюфтета са сочни и носят вкусът на България, която по някога ми липсва много. Добре, че мога винаги да си сготвя някое българско ястие и да се почуствам по близо до родината си 💓
Пържени кюфтета
700 гр. кайма по ваш избор
1 яйце
1 голяма глава лук
75 мл. галета или 2 филии хляб
10 стръка магданоз
1½ ч.л. чубрица
1½ ч.л. черен пипер
1½ ч.л. сол
брашно за овалване
олио за пържене
Накиснете галетата или хляба за кратко във вода. Сложете каймата в дълбока купа. Добавете яйцето, нарязания на ситно лук, магданоз, галетата (хляба), чубрицата, черния пипер и солта. Омесете каймата и оставете да престои поне за половин час в хладилника за да се овкуси. Оформете от каймата сплескани кюфтета и ги оваляйте в брашно. Изпоржете кюфтетата в добре сгорещено олио от двете страни до приятно кафяв загар. Добре е след като сте изпържели първото кюфте да го разчупите и проверите дали не е сурово отвътре.
No comments:
Post a Comment