Wednesday, 20 April 2016

Карамелен мус с банани






Това е мус който предимно използвам за торти. Вярвам че в купичка, поръсен с малко ядки ще е идеален карамелен десерт просто все още не съм опитала.

За торта с диаметър 24см. 
Карамелен мус с банани

за карамела:
400 мл. сметана
400 мл. кафява захар

за сметановата част:
400 мл. сметана
200 гр. крема сирене ( Филаделфия)
4 листа желатин
4 с.л. вода
2 бр. банани
Започнете приготвянето на карамела предния ден за да имате достатъчно време да го охладите (топлата сметана не се разбива). Сложете сметаната и захарта в тенджера и загрейте. Варете карамела 2-3 минути като разбърквате от време на време. Отдръпнете от котлона и оставете да изстине до стайна температура, след това приберете в хладилника най-добре за една нощ.
За сметановата част първо сложете желатина в студена вода да се размекне. Разбийте сметаната и добавете крема сиренето. В отделна купа разбийте карамела и го смесете с сметаново чийз крема. Сгорещете водата и разтворете желатиновите листа. Добавете желатиновата течност на тънка струйка към крема, като бъркате енергично, за да не стане на бучки. На края добавете нарязаните на парчета банани. Тази смес е достатъчна за една кръгла торта с диаметър 24 см. като блата е разделен на три части, мус слагате на две места между блатовете (или блат, мус, блат, мус и завършвате с блат).







No comments:

Post a Comment

Лазаня

Рецепти за лазаня много и тази е моята. Обичам да експериментирам и в червения сос обикновено изпразвам хладилника. Зеленчуци добавям сп...