Paahtovanukas eli Crème caramel on klassinen ranskalainen jälkiruoka. Tässä minun versio herkusta.
Paahtovanukas eli Crème caramel
8 annosta
Karamelliseos:
1½ dl sokeria
2 rkl vettä
Vanukasseos:
10 dl maitoa
2½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
7 kananmunaa
Valmista karamellisiirappi. Mittaa sokeri ja vesi paistinpannulle tai kattilaan. Kuumenna hiljalleen, kunnes sokeri paahtuu ruskeaksi. Kaada noin ruokalusikallinen karamellisiirappia uuninkestäviin kulhoihin tai kahvikuppeihin, niin että pohja peittyy.
Valmista vanukasmassa. Mittaa maito, sokeri ja vaniljasokeri kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä. Vatkaa munat kevyesti. Älä vaahdota. Sekoita sokeri-maito munaseokseen. Siivilöi tiheän siivilän läpi erilliseen astiaan. Jaa seos sokerisiirapilla valeltuihin kuppeihin. Laita kupit uunipannulle ja kaada pohjalle kuumaa vettä niin että se ulottuu noin puoliväliin kuppeja. Kypsennä 170-180 asteessa n. 1t. Sammuta uuni ja anna vanukkaat olla vielä n.1 t. uunissa. Sen jälkeen nosta vuoat vesihauteesta, anna jäähtyä ja nosta sitten jääkaappiin yön yli hyytymään. Kumoa vanukkaat ennen tarjoilua pikkulautasille.
No comments:
Post a Comment