Един ден по радиото говориха за готвено с телешко месо и единият от водещите каза, че най-хубавото ядене с телешко е бургундския кебап. Не бях чувала за такъв кебап и естествено попитах чичо Google. След няколко пробвания и промени получих най-вкусния кебап който аз съм опитвала. Опитайте и вие :)
Бургундски кебап
Необходими продукти:
600 гр. телешко месо
1 с.л. олио
1 с.л. брашно
300 мл. вода
1 кубче телешки бульон
1 с.л. соев сос
5 скилидки чесън
3 дафинови листа
1 ч.л. мащерка
7 зърна черен пипер
2 с.л. доматено пюре
1 чаша мариновани лукчета (1 чаша =200 мл.)
100 гр. бекон
2 моркова
200 мл. червено вино
1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Изкараите месото от хладилника около час преди да започнете да го готвите. Нарежете го на парчета и го запържете в олиото. Добавете брашното и запържете около минута. След това добавете водата, бульона, черния пипер, дафиновите листа, мащерката, доматеното пюре, чесъна, маринованите лукчета и соевия сос. Сложете капака и оставете кебапа да къкри на слаб огън за около 1час и половина или докато месото е почти готово. Добавете предварително нарязания и запържения бекон, виното и морковите. Сложете отново капака и да къкри на слаб огън за около половин час. Накрая добавете сол ако е необходимо. Поднесете кебапа с ориз или картофено пюре.
No comments:
Post a Comment