Sitruuna juustokakku
Ainekset
Pohja:
200 g Digestive keksejä
75 g margariinia tai voita
Täyte:
200g vanilja tuorejuusoa
200g appelsini jogurttia
4dl vispikerma
1 sitruunan mehu
½ sitruunan pintakuori
100g sitruunatahna
5 liivatetta
½ dl sokeria
Koristelu:
kermavaahto
Valmistusohje
Murskaa keksit. Sulata rasva. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa halkaisijaltaan 22-24 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Levitä keksiseos vuoan pohjalle. Loita liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Pese sitruuna huolellisesti, raasta kuori ja purista sitruunamehu. Sekoita keskenään tuorejuusto, jogurtti, sitruunatahna, sokeri ja kuoriraaste. Vatka vispikerma vaahdoksi. Kiehauta sitruunamehu ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivateliemi tuorejuustoseokseen. Yhdistä kermavaahdon kanssa. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia. Pursota kermavaahdolla ruusukkeita kakun päälle.
No comments:
Post a Comment