Wednesday, 3 April 2019

Карамелен сос





Карамелен сос

400мл. сметана
1½ ч.ч. (1ч.ч.= 200мл.) кафява захар

Смесвате сметаната и захарта и слагате на котлона. Загрявате до завиране. Варете карамела 2-3 минути като разбърквате от време на време. Отдръпнете от котлона и оставете да истине. След това сложете в хладилника до пълно охлаждане (не добре охладената сметана не се разбива). Този сос можете да използвате в този му вид за заливане на пайове, сладоледи и т.н. , но можете също така да използвате и за пълнеж на торти, като разбиете соса до получаване на крем и добавите една опаковка от 200 гр. крема сирене Philadelphia и два листа желатин. В комбинация с червени боровинки е разкошен. Аз последния път го комбинирах с банани и бях много изненадана от страхотния вкус. А също така може да го сервирате като карамелен мус комбиниран с плодове или ядки за десерт например.

No comments:

Post a Comment

Лазаня

Рецепти за лазаня много и тази е моята. Обичам да експериментирам и в червения сос обикновено изпразвам хладилника. Зеленчуци добавям сп...