Карамелен сос
400мл. сметана
1½ ч.ч. (1ч.ч.= 200мл.) кафява захар
Смесвате сметаната и захарта и слагате на котлона. Загрявате до завиране. Варете карамела 2-3 минути като разбърквате от време на време. Отдръпнете от котлона и оставете да истине. След това сложете в хладилника до пълно охлаждане (не добре охладената сметана не се разбива). Този сос можете да използвате в този му вид за заливане на пайове, сладоледи и т.н. , но можете също така да използвате и за пълнеж на торти, като разбиете соса до получаване на крем и добавите една опаковка от 200 гр. крема сирене Philadelphia и два листа желатин. В комбинация с червени боровинки е разкошен. Аз последния път го комбинирах с банани и бях много изненадана от страхотния вкус. А също така може да го сервирате като карамелен мус комбиниран с плодове или ядки за десерт например.
No comments:
Post a Comment