Мариновани зеленчуци на скара
(в този случай на тиган)
Много лесни за приготвяне и много вкусни зеленчуци. Подходящи както за гарнитура към почти всякакво месо така и за салата, доста ракийка изпиват :)
1 тиквичка
1 патладжан
1 червена пиперка
1 жълта пиперка
1 лук
Марината:
2 - 3 скилидки чесън
щипка суха мащерка
1 - 2 с.л. балсамов оцет или лимонов сок
50 мл. зехтин
1 ч.л. сол
черен пипер
1. Нарежете зеленчуците на парчета подходящи за скара или тиган.
2. Пригответе си маринадата като смесите пресования чесън, мащерката, оцета, зехтина, солта и пипера.
3. Изпечете зеленчуците и от двете страни, но не ги препичайте за да не се накъсат докато ги обърквате в маринадата. Поднесете зеленчуците топли.
Ако приготвите зеленчуците на тиган с малко мазнина, намалете мазнината на маринатата за не станат прекалено мазни.
No comments:
Post a Comment