Sunday, 11 November 2018

Мариновани зеленчуци на скара


Мариновани зеленчуци на скара 

(в този случай на тиган)
Много лесни за приготвяне и много вкусни зеленчуци. Подходящи както за гарнитура към почти всякакво месо така и за салата, доста ракийка изпиват :)

1 тиквичка
1 патладжан
1 червена пиперка
1 жълта пиперка
1 лук

Марината:
2 - 3 скилидки чесън
щипка суха мащерка
1 - 2 с.л. балсамов оцет или лимонов сок
50 мл. зехтин
1 ч.л. сол
черен пипер

1. Нарежете зеленчуците на парчета подходящи за скара или тиган. 
2. Пригответе си маринадата като смесите пресования чесън, мащерката, оцета, зехтина, солта и пипера.
3. Изпечете зеленчуците и от двете страни, но не ги препичайте за да не се накъсат докато ги обърквате в маринадата. Поднесете зеленчуците топли. 
Ако приготвите зеленчуците на тиган с малко мазнина, намалете мазнината на маринатата за не станат прекалено мазни.

No comments:

Post a Comment

Лазаня

Рецепти за лазаня много и тази е моята. Обичам да експериментирам и в червения сос обикновено изпразвам хладилника. Зеленчуци добавям сп...